[artinfo] Circle Around - pályázati felhívás

Csóka Edina ecsoka at mucsarnok.hu
Mon Sep 8 14:28:51 CEST 2008


PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
"A tárgyakat lehet magukban vagy más tárgyakkal együtt manipulálni - a tárgyak nem egyszerű eszközök vagy kellékek, képesek elmesélni egy történetet, meghatározzák a kontextust, a maguk képére alakítják a környezetet."
(Jani Nuutinen)

 
Az Európai Unió által támogatott Circle Around program keretében a TRAFÓ Kortárs Művészetek Háza mesterkurzust szervez 2008. október 24. és 30. között a MACIVA Művésztelepén, és az erre való részvételre pályázatot hirdet fiatal magyar művészeknek.
 
A mesterkurzust a finn Jani Nuutinen vezeti, aki több mint egy évtizede foglalkozik új cirkusszal, azóta felváltva él és dolgozik hazájában, illetve Franciaországban. A Circo Aereót, mely Finnország első újcirkuszi társulata, 1996-ban Maksim Komaróval közösen hozta létre. A képzés lehetőséget teremt a finn/francia művész alkotói világának, egy másfajta színpadi felfogásnak a megismerésére.
Az 5 napos mesterkurzust (október 24-25. és 28-30.) a csapat egy közös produkció bemutatásával zárja.  
A képzés témája a cirkusz és a hétköznapi tárgyak, valamint a cirkusz és a tárgyszínház kapcsolata, annak a vizsgálata/kutatása, hogy egy újcirkuszi előadásban hogyan jelennek meg a tárgyak, és mi lehet a szerepük.
 

 
Jelentkezési feltételek:
a mozgás, a cirkusz és a tárgyszínház szeretete, alapszíntű zsonglőr ismeretek, középfokú angol nyelvtudás, motiváció. Cirkuszi, újcirkuszi, bábos, marionettes vagy tárgyszínházas tapasztalat előny.
 
Jelentkezés módja:
motivációs levél (a tapasztalatok részletezésével), valamint angol nyelvű önéletrajz a zita at trafo.hu címre 2008 szeptember 19-ig.
 
További információk:
zita at trafo.hu
www.trafo.hu
www.circlearound.eu
 

 
  



More information about the Artinfo mailing list