[artinfo] Havizaj GLK-val

Szabo Peter peterov at freemail.hu
Sun Oct 19 11:18:12 CEST 2008


Havizaj - zajzenei minifeszt    

2008.10.22 21 órától

TŰZrakTÉR
Budapest  V.ker.
Hegedű u. 07
(belépés ingyenes)



    Lee Kwang Goh

  A malaysiai művész, glk nagy szabadsággal vált egyik diszciplínáról a másikra, és a spektrum az irodalomtól, az utcai performance-on és hanginstalláción át az improvizatív zenéig terjed. Európában főleg német nyelvterületen ismert, ahol több különböző sound-art rezidencia programban is részt vett. Saját kiadója a Herbal Records (www.geocities.com/herbalrecords/) sok európai művész anyagát propagálja Távol-keleten is.

  Zenéjét konceptuális művészetnek nevezi: az ősrégi Dj-mixert, amellyel dolgozik, néhány éve egy bolhapiacon vásárolta bagóért. â01ENo inputâ01D zenét játszik, csak a feedback-re hagyatkozva improvizál: nincs semmi bemeneti jel, csupán két jack-jack kábel. Ha a hangszere megjavíthatatlanul elromlik, többé nem fog ilyen módon zenélni. Mostani koncertjét érdemes meghallgatni: lehet, hogy utoljára játszik nekünk ebben a felállásban. 

   

    Rovar17

  A 2002-ben létrejött Rovar17 zenei kollázs: emberi hangok, zörejek â013 szűrők, 

  torzítók százain keresztül. A hangok elkészítése során nem cél a természetes hangok struktúrájának megtartása, sokkal inkább a zenei klónozáson keresztül új organizmusok létrehozása. Az így létrehozott lények (többnyire életképes, ámde vérszomjas szörnyetegek) viselkedését kísérheti figyelemmel a koncerteken a kedves hallgató.

  (http://www.rovar17.hu/, http://www.myspace.com/rovar17)

   

    Jackie Triste

  A 90-es évek végén induló Alergische Platze zajzenei formáció alapító tagjaként kezdett zenével foglalkozni. Ezt követte az Ovekk_Finn duó, melynek tagjai számítógépet, gitár-pedálokat és egy fémdobozt használtak full-improvizatív és megátalkodottan kísérletező zenéjükhöz. Ennek hangzásvilága a obskúrus techno-mutációktól az alig sercegő soundscape-ig terjedt.

  Jackie mostani zenéje egyfajta primitív gitárzene â013 gitár nélkül. Sok áthallás hallható a régi formációkból, mert nincs átállás, nincs változás: csak az idő telik. A zene lassul, ereje nő, az improvizáció veszélyessége pedig minden percben érezhető.  

   

    Dj Siegmund
 Képzőművész, 1994 óta foglalkozik elektronikus tánczenével.
 Az első házibulis próbálkozások után játszott Törökbálinton, Frankhegyen, Supersonic Technikumban, Tűzraktérben, Sziget Fesztiválon, kiállítás-megnyitókon és dj Sidmead-el egy idényen át vitte az Antisolid Indoor Tech Club-ot a budapesti Extra Café-ban.
 1997-ben alapító tagja a CinkZn vizuális formációnak, ami Vj-munkákkal és installációs-térberendezéssel foglalkozott/foglalkozik.
 Az acidhouse-tól indulva jutott el a minimal-experimental vonulatig.
 A szerkesztett eklektikára esküszik.

   

    A Cink(zn) 1997-ben jött létre, négy â013 az élet különböző területével ismerkedő â013 barát azon igénye alapján, hogy a korai elektronikuszenei élményekhez elektronikus látványélmények kapcsolódjanak. A névadáskor kiemelt szerepet kapott a kémiai elem gyönyörű fémfénye és ötvözetképzési lehetőségei. Ugyanígy a korai vizuális alapvetésekből jött létre a hobbizmusból profizmus felé vezető úton egy saját szoftver, melyet azóta is látványgeneráló eszközként használnak. Az állóképek, generált minták, konzerv videó-anyagok és élő videoinput adta alapokat ötvözik két- és háromdimenziós effektek sorával. Mind az effekt készítés és -hangolás, mind a liveact fellépések során kiemelt szerepe van a zenének, mint látványgenerátor- és tudatvezérlő entitásnak. Mindezen vászonra (bármilyen vetíthető felületre, sziklára) vetített mozgóképek mellett számos zenés-táncos elektronikuszenei rendezvény hangulatemelő beltéri installációját valósították meg. 
 Fellépéseik: 1997 - Remíz partik - Earthdance fesztivál - Frankhegy bulik - Sziget - Dj. Krush, dj. set, Planetárium - Hardfloor koncert - 2007
 Cink(zn) :: elem :: ötvözet.


 


 

MINDENKIT SZERETETTEL VÁRUNK



  

______________________________________________________________________
Már most érdemes gondolni a karácsonyra! Több mint 2000 kötet 40% kedvezménnyel az Alexandra Kiadótól október 20-tól 24-ig.
http://ad.adverticum.net/b/cl,1,6022,292997,357614/click.prm





More information about the Artinfo mailing list