[artinfo] tranzit.hu info_studio forum_asszisztens program

office office at tranzitinfo.hu
Thu Mar 13 15:46:45 CET 2008


Studio Forum - asszisztens program 

 

Az FKSE és a tranzit.hu kezdeményezésére 2007 novemberében megalakult Studio Forum fontos célkituzése a különbözo generáciok, muvészek és kurátorok együttmuködését segito, együttmuködésére épülo közös projektek létrehozása. Ezen célkituzés mentén az FKSE és a tranzit.hu meghirdeti a Studio Forum - asszisztens programot, amelynek közvetlen célja fiatal muvészek szakmai tapasztalatszerzésének segitése, azáltal, hogy fiatalabb és idosebb (tapasztaltabb) muvész együttmuködését támogatjuk. Ezzel összetettebb projektek megvalositását is szeretnénk elosegiteni, valamint, azt, hogy a fiatalabb muvészek szakmai munkával jussanak jövedelemhez.

 

A program keretében a fiatalabb muvészek az idosebbek asszisztenseként 3 honapon keresztül (igény szerint, a 2008. májustol decemberig tarto idoszakban) ösztöndijat kapnak; ezen idoszak alatt az idosebb muvészek vállalják, hogy mentorként - pl. elméleti és gyakorlati tanácsok, kapcsolatok révén- segitik asszisztensüket. A 3 darab 3 honapos ösztöndijra mind az asszisztens-jelölteknek, mind a potenciális asszisztens-fogadoknak pályázniuk kell a Studio és a tranzit.hu honlapjárol letöltheto jelentkezési lapok kitöltésével.  

 

A pályázati folyamat következo lépésében a beérkezett adatlapokbol egy nyilvános adatbázist hozunk létre, mely alapján a mentor- és asszisztens-jelöltek is kiválaszthatják, hogy kikkel dolgoznának szivesen együtt. A zsuri a preferenciákat figyelembe véve 3 asszisztens-mentor párost választ ki. A nyertes pályázok az asszisztensi munkájukért három honapra összesen netto 150 000 Ft támogatást kapnak. A 3 honap lejárta után mind az asszisztensektol, mind az asszisztens-fogadoktol szakmai beszámolot, az együttmuködést bemutato, publikálhato rövid (3000 karakter) esszét kérünk. 

 

Jelentkezni április 10-ig lehet a kitöltött jelentkezési lappal és önéletrajzzal a office at tranzitinfo.hu cimen.

 

www.studio.c3.hu

www.tranzit.org

 

A tranzit kortárs muvészeti kezdeményezést az Erste Bank Csoport támogatja.

 


More information about the Artinfo mailing list