[artinfo] tranzit.hu info_Asszisztens Program_palyazati eredmeny

tranzit.hu office office at tranzitinfo.hu
Wed Jun 11 15:03:40 CEST 2008


Asszisztens Program - pályázati eredmény

 

A tranzit.hu és az FKSE kezdeményezésére 2007 novemberében megalakult Studio Forum fontos célkituzése a különbözo generáciok, muvészek és kurátorok kooperácioját segito, együttmuködésére épülo közös projektek létrehozása. Ezen célkituzés mentén a tranzit.hu és az FKSE 2008 márciusában meghirdette az Asszisztens Programot, amelynek közvetlen célja fiatal muvészek szakmai tapasztalatszerzésének segitése, azáltal, hogy a tranzit.hu fiatalabb és idosebb (tapasztaltabb) muvészek együttmuködését támogatja.

A pályázat keretében a mentorként és az asszisztensként jelentkezo muvészeknek is pályázniuk kellett, majd a pályázok nyilatkoztak arrol, hogy kivel dolgoznának szivesen együtt. Az igy kialakult mentor-asszisztens párok közül választotta ki a zsuri (Lászlo Zsuzsa, Zolyom Franciska, Angel Judit, Stepanovic Tijana és Hegyi Dora) azt a 3 párt, akiket a tranzit.hu 3 honapon keresztül támogat.

A zsuri az egyenként 3 honapos támogatást a Kis Varso/Erhardt Miklos - Puklus Péter, Maurer Dora - Nagy Barbara és KissPál Szabolcs - Radics Márk mentor-asszisztens párosnak itélte.

 

A program keretében a fiatalabb muvészek a tapasztaltabb muvészek asszisztenseként 3 honapon keresztül havi 50.000 t-ot kapnak; ezen idoszak alatt az idosebb muvészek vállalják, hogy mentorként - pl. elméleti és gyakorlati tanácsok, kapcsolatok révén- segitik asszisztensüket. 

 

Maurer Dora és Nagy Barbara 2008. szeptember, oktober, november honapjában fog együtt dolgozni Maurer Dora 2008. nov 27-én nyilo Szukitett életmu munkacimu kiállitásának elokészitésén. Nagy Barbara fotok nagyitásában, a katalogus anyagának összeállitásában, a nyomdai munka ellenorzésében, a kiállitás anyagának koncipiálásában (modellkészités és a munkacsoportok ill. képek elhelyezésének tervezése az adott térben), valamint a kiállitás épitésében fog segiteni.

 

KissPál Szabolcs és Radics Márk juniusban KissPál Szabolcs a "Na mi van" kiállitáson bemutatásra kerülo muveinek kivitelezésében (fotozás, digitális videofeldolgozás, tárgyak technikai kivitelezése, installácio) dolgozik együtt. (Három nagyon munkaigényes murol van szo: egy három csatornás videoinstalláciorol, két 1600 fázisképbol készült pixillácios videorol, és egy interaktiv tárgyrol.)

Juliusban Radics Márk az elobb emlitett muvek továbbfejlesztésében fog segiteni egy 2009-es USA-beli kiállitásra, valamint korábbi muvek digitális dokumentácioinak rendszerezésében, katalogizálásában a webes hozzáférés érdekében. 

Szeptember 15-oktober 15 között pedig egy kb. 180 tételt számlálo mutöredék, vázlat rendszerezésén, uj, foto illetve tárgy alapu muvek kivitelezésén (amelyek KissPál Szabolcs 2007-ben elkezdett Nagy Vándorlás sorozatának részei) fognak együtt dolgozni.

Erhardt Miklos és a Kis Varso Puklus Péterrel a Manifesta 7-re készülo közös projektjükben dolgoznak együtt. A projekt video alapu, munka-intenziv és széttarto, igy az asszisztens feladatköre magába foglal konzultáciot, könyvtári ill. internetes kutatást, kapcsolattartást és installácios asszisztenciát. 

www.tranzit.org, www.studio.c3.hu

 

A tranzit kortárs muvészeti kezdeményezést az Erste Bank Csoport támogatja.


More information about the Artinfo mailing list