[artinfo] meghívó

Fábián Petra pfabian at millenaris.hu
Wed Dec 10 17:18:24 CET 2008


Sok szeretettel várunk mindenkit 2008. december 12-én a 17.00 órára a Tükörben a világ című interaktív kiállítás megnyitójára.

Helyszín: Millenáris, Fogadó-Padlás

Megnyitja: Theisz Angéla, Retextil Alapítvány

A kiállítás díjtalanul megtekinthető: 

2008. december 13-tól 2009. január 25-ig, hétfőtől-péntekig 9.00-től 17.00-ig, szombat-vasárnap10.00-től 18.00-ig. (Az ünnepekre való tekintettel december 24-26. között, valamint december 31. és január 4. között a kiállítás zárva tart.)

 

Színes, kacskaringós felfedezőút temérdek játékkal, installációval, rejtvénnyel és gondolattal! 

 

Vajon mire van szüksége egy emberi lénynek? Jó, ha akad számára betevő falat, és van hol lehajtania a fejét. De szeretetre és biztonságra is vágyik. Fontos, hogy szabadnak és egyéniségnek érezze magát. És mindeközben megértse mindazt, ami körülötte történik. Kiállításunk megmutatja: az, hogy az ember milyen módon oltja e sokféle szomját, hatással van arra, hogy embertársai és a többi élőlény megkapja-e mindazt, ami őt megilleti. 

 

A Millenáris Fogadó Padlásán december 12-én 17.00 órakor megnyíló kiállítás egy felfedezőút. A látogatók, miközben kitekintenek a világra, saját magukat is megpillanthatják a tükörben. Melyek az alapvető szükségleteim? Hogyan tudom ezeket kielégíteni anélkül, hogy a bolygó túlélését és az emberi jogokat veszélyeztetném? Ezekre a kérdésekre keres és kínál válaszokat a Tükörben a Világ színes, kacskaringós víziója, temérdek installációval és játékkal.

 

A Tükörben a Világ csapatot a Zöld Fiatalok és a Cellux Csoport alapította, akik 2005 óta tartanak gyerekeknek és fiataloknak a globalizáció témáját feldolgozó interaktív foglalkozásokat. Üzenetük, hogy az ember cselekvő lény, aki a szűkebb-tágabb világ történéseinek nem passzív elszenvedője, hanem kreatív alakítója. 

 

A kiállítás látogatói szemléletes példákon keresztül kapnak képet arról, milyen az élet a Föld különböző szegleteiben, és hogy az ő életmódjuk hogyan hat mások életére. A művészi igénnyel kidolgozott, interaktív kiállítás mindenkihez szól, de különösen ajánljuk a 10-18 éves korosztálynak. A programra iskolai osztályok jelentkezését is várjuk. 

 

További információ:

www.tukorbenavilag.hu <http://www.tukorbenavilag.hu/>  

Sajtó: Jagodics Edit tel: 70-527-96-24

Iskolák: Repka Ágnes tel: 70-660-10-52 

E-mail: info at tukorbenavilag.hu <mailto:info at tukorbenavilag.hu> 

 

Támogatók: Magyar Köztársaság Minisztériuma, Millenáris Nonprofit Kft., 

Dunapack Papír- és Csomagolóanyag Zrt., Synergon Informatika Nyrt. Gálatech Kft.

 



More information about the Artinfo mailing list