[artinfo] Pályázati felhívás a Római Magyar Akadémia Képzőművész Ösztöndíjára

Csóka Edina ecsoka at mucsarnok.hu
Thu Sep 20 11:55:13 CEST 2007


Az ösztöndíjra pályázhatnak: hivatásos festőművészek, grafikusművészek és szobrászművészek. Az ösztöndíj összege: 630 euro/hó, Pályázatok beérkezési határideje: 2007. szeptember 24. 
Pályázati felhívás a Római Magyar Akadémia Képzőművész Ösztöndíjára
Az Oktatási és Kulturális Minisztérium megbízásából a Magyar Művelődési Intézet és Képző- művészeti Lektorátus pályázatot hirdet a Római Magyar Akadémia 2007-2008. évi képzőművész ösztöndíjára.

  
Pályázhatnak: hivatásos festőművészek, grafikusművészek és szobrászművészek (a korábbi ösztöndíjasok, valamint főiskolai, egyetemi hallgatók kivételével).

  
Ösztöndíjban részesülhet évente: maximum 12 fő

A pályázható időtartam: 2 hónap

  
Az ösztöndíjasokat a Római Magyar Akadémia 2007. ősze és 2008. július 15-e között tudja fogadni.

Az ösztöndíjkeret felosztásáról művészettörténészekből és képzőművészekből álló bírálóbizottság dönt. Az eredményről a beadástól számított hat héten belül valamennyi pályázó értesítést kap.

  
Az ösztöndíj összege: 630 euro/hó, amelyből szállásdíjként 7 Euro/nap fizetendő a Római Magyar Akadémián.

  
A pályázat az erre a célra szolgáló űrlap kitöltéséből, az ehhez csatolt pályázati munkatervből és a mellékletekből áll.

A munkatervnek a művészi koncepció kifejtését kell tartalmaznia, amelyet a pályázó az ösztöndíj elnyerésével kíván megvalósítani. Mellékletként az eddigi munkásságról katalógust, portfoliót, diát vagy fotókat kérünk beadni. Nyelvismeret nem feltétel, de értékelési szempont, ezért az idegennyelvtudást igazoló bizonyítvány másolatát kérjük, mellékeljék. Csak egyedül lehet pályázni, csoportosan nem. Iparművészek, fotóművészek, restaurátorművészek pályázata a kiírásnak nem felel meg.

  
Pályázati űrlap kapható az Oktatási és Kulturális Minisztérium ügyfélszolgálatán (Budapest, V. ker. Szalay utca 10-14.), vagy letölthető a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus honlapjáról (www.lektoratus.hu).

  
A pályázatokat a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus címére kell benyújtani.

Cím: 1014 Budapest, Úri utca 54-56. (tel.: 356-7444/107 mellék, Lőcsey Ágnes osztályvezető)

Postacím: 1250 Budapest 1. Pf. 17.

 Pályázatok beérkezési határideje: 2007. szeptember 24. (hétfő) 15 óra.  
Gyakorlati tudnivalók:

  
Az ösztöndíj célja, hogy (elsősorban) Rómában lehetőséget biztosítson a szakmai tájékozódásra, a galériák, gyűjtemények és múzeumok megismerésére, szakmai kapcsolatok teremtésére, Róma és az itáliai kultúra nyújtotta inspiráció segítségével alkalmat teremtsen az ösztöndíjas egyéni művészetének a továbbfejlesztésére.

Az Akadémián közvetlen alkotómunkára csak korlátozott mértékben van lehetőség. Munkaeszközről az ösztöndíjasnak kell gondoskodnia. Az Akadémia kétévente az előző időszak ösztöndíjasainak a műveiből közös kiállítást rendez kiállítótermében. Az Akadémiáról részletes információkat a http://www.magyarintezet.hu/ honlapon lehet kapni.

Az elhelyezés két- illetve egyágyas szobákban történik, ahol főzési lehetőség is van.

A kiutazási költség (vasúti jegy) 50%-át a minisztérium megtéríti, gépkocsival történő utazás esetén csak költségtérítés igényelhető. Parkolási lehetőség az Akadémián nincs. Baleset- és betegbiztosításról az ösztöndíjasnak kell gondoskodnia.

A nyertes pályázók számára a kiutazással kapcsolatos további teendőkről a minisztérium közös konzultációt fog tartani.

Az elnyert időtartam több részletben való letöltésére nincs mód. Az elnyert, de az akadémiai évben igénybe nem vett ösztöndíjak érvényüket veszítik.

  
Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus


More information about the Artinfo mailing list