[artinfo] Workshop Nicolas Collins-szal

magyarmuhely at frugo.docca.hu magyarmuhely at frugo.docca.hu
Wed Feb 7 21:31:56 CET 2007


'hardware hacking'

workshop 

 

Nicolas Collins (USA), zeneszerzo

a 'Handmade Electronic Music: The Art of Hardware Hacking' c.könyv szerzoje

 

Idopont: 2007. február 16-18.

Helyszín: Trafó, 1094 Budapest, Liliom u. 41. 

 

"Nem baj ha nem érted. Ha nem füstöl és szól, aggodalomra semmi okod." (N.Collins) 

 

A IX. Making New Waves Fesztivál (www.makingnewwaves.hu) 'hardware hacking' kreatív muhelyt hirdet 2007. február 16-18. között a Trafóban.

Manapság, amikor szinte minden gyerek tudja, hogyan lehet meghekkelni a Pentagont, csupán néhányan merjük ugyanezt megtenni egy egyszeru gyerekjátékkal. 

A 'hardware hacking' worksop gyakorlati bevezeto napjaink egyszeru elektronikus készülékeinek alternatív használatába. A részvételhez nem szükséges az eletronika területén való jártasság.

 

A muhelymunka elso fázisában a résztvevok meghallgatják, hogyan szólnak különbözo berendezések: készítenek kontakmikrofont, kísérleteznek tekercsekkel, magnófejekkel, hangszórók elemes kisütésével. Ezután felnyitnak különbözo, árammal muködo tárgyakat (rádiókat, elektromos játékokat, stb.), kézkontaktussal áramköröket szólaltatnak meg, kicserélik a berendezések alkotóelemeit, meghallgathatják a rajtuk átfutó jeleket. A muhely fo célja, hogy olyan hordozható, elektronikus hangszereket hozzanak létre ezekbol az eszközökbol, amelyeken zenélni lehet.

 

A  kurzus során született kísérletek eredményeit a résztvevok egy informális bemutató keretében a fesztivál nyilvános zárókoncertjén (febr. 18.) mutatják be.

 

A kreatív muhelyre szeretettel várunk minden érdeklodot függetlenül attól, hogy van-e már tapasztalata az elektronika területén. 

 

A munkához szükséges tárgyak és eszközök listáját (rádiók, játékok, hangszórók, stb.) a jelentkezést követoen emailben elküldjük.

 

Jelentkezni rövid életrajzzal Horváth Julianna fesztiváltitkárnál lehet a julia70 at freemail.hu

email-címen 2007. február 10-ig.

 

A jelentkezési díj 2500 forint, mely összeg befizetheto a Trafóban (hétfo, kedd, csütörtök 10-16 óráig), illetve átutalható a következo bankszámlaszámra: Trafó - Kortárs Muvészetek Háza HU 51-10560000-06259401-01010102. A megjegyzés rovatba kérjük beírni: MNW-Hardware Hacking Workshop. 
-------------- next part --------------
_______________________________________________
Magyarmuhely mailing list
Magyarmuhely at frugo.docca.hu
http://212.40.96.88/mailman/listinfo/magyarmuhely


More information about the Artinfo mailing list