[artinfo] kiállítás

Hegedűs László hegedus_2 at t-online.hu
Tue Oct 24 10:52:12 CEST 2006


A Városi Képtár meghívja Önt 2006. november 3-án, pénteken 17 órára



HEGEDŰS 2 LÁSZLÓ fotóliállítására, melyet



Baki Péter a Magyar Fotográfiai Múzeum igazgatója nyit meg.

A kiállítás a Fotóhónap keretében, a Magyar Fotóművészek Szövetsége megalakulásának 50. évfordulója és a Városi Képtár - Deák Gyűjtemény létrejöttének 20. évfordulójából kerül megrendezésre.



A kiállítás 2007. január 17-ig látható hétfő kivételével naponta 9 - 17 óráig.









Foto2 a címe Hegedűs 2 fotósorozatainak, mely a Magyar Fotóművészek Szövetségének 50., a Városi Képtár megalakulásának 20. évfordulója alkalmával, a Fotóhónap keretében kerül kiállításra Székesfehérváron.

A képek témája akt és arc. Nem önállóan, tartalom szerint, hanem asszociációk, improvizációk, variációk. alapjaként.  A test, a gesztus magától értetődő közelsége itt majdnem háttér. Nem azért van ott, hogy megkösse, önkénytelenné tegye a figyelmet, hanem, hogy bensőséges tere legyen a történésnek. A történés cselekvői pedig olyan kép-, képzetrétegek, melyek rendesen a "háttér" szoktak lenni. Azzal, hogy előlépnek, mesélni kezdenek ezek a hangulati, érzelmi, gondolati fátylak, felélénkülnek, egymásba mosódnak a viszonyok. Nem lehet tudni, hogy ki kit tart és visz, meddig az előtér és honnan a háttér, mi a tárgy és mi a közeg...

Hegedűs 2 képei nem egy elmélet igazolását, hanem a változás élményének keresését szolgálják. Ebben a játékban fontos az, ami 2 fotó között van, mert nem az a titok, ami leleplezhető, hanem maga a leleplezés. Ugyanilyen fontosak maguk a képek; az egymásra exponált pillanatoknak története van: csendes várakozás, friss szellő, dobogás, lángolás, törés, erjedés..., és mindezt a személyiségéből fakadó összetéveszthetetlen stílus hitelesíti. (Radetzky Zoltán)

 

Ahhoz, hogy a matematikában 2 legyen a végeredmény, végtelen megoldási variáció létezik. Ezeket a verziókat én vizuálisan, intuitív módon végzem el, aminek eredménye a kép. (H2)

 


More information about the Artinfo mailing list