[artinfo] Hegedűs2

Almási Éva almasi.eva at chello.hu
Tue May 16 20:59:33 CEST 2006


Fotográfiai harmónia
A Magyar Fotográfiai Múzeum és a Prágai Magyar Intézet után most Székesfehérváron a Volksbank Galériában kerülnek bemutatásra Hegedűs 2 László fotográfiái, melynek anyagából könyv is készült Esterházy Péter bevezetőjével. 
"Ha tudnék rendesen latinul, a Harmonia caelestis, a Mennyei harmónia mintájára Fotográfiai harmóniának nevezném Hegedűs 2 fotóuniverzumát ." (Esterházy Péter) 
 
A kiállítást dr. Varga Kálmán a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal elnöke nyitja meg 2006. május 23-án. A fotótárlat 2006. szeptember 17-ig tekinthető meg.
(Volksbank Galéria, Székesfehérvár, Táncsics Mihály u. 7.)
"Hegedűs 2 László műveinek intellektuális telítettsége, letisztult formanyelve egyaránt jellemzi mind a fotó és film, mind pedig a képzőművészeti alkotásait. Munkáit nem lehet irányzatokba foglalni. Használja ugyan a kortárs formanyelvet, sok nyelven perfekt, mégis közérthető módon vezeti a befogadót olyan mélységekig, ahol valami tényleg eredeti egyáltalán megmutatható. Az, hogy művészete lényegét tekintve kategorizálhatatlan, nem egyszerűen a megformálás módjának, médiumának gazdagságától, hanem abból adódik, hogy nem merül ki, nem oldódik fel az irányzatokban. A műveiben megnyilvánuló világ olyannyira önálló, hogy saját története, saját képlete van. Betű és szám szerint: H2L (Radetzky Zoltán)

Forrás: Artportál 


More information about the Artinfo mailing list