[artinfo] felhívás részvételre

Bircsák Eszter eszter at trafo.hu
Wed Mar 22 18:12:22 CET 2006


The Visionaries / A képzelet építészei
Michael Rakowitz projektje

"A politikusok mindig gyakorlatiasan manővereznek a következő választásokig. Mint alapvető probléma megoldók, használhatatlanok."

- R. Buckminster Fullernek tulajdonítva

Március 23-tól április 15-ig Michael Rakowitz művész együttműködést kezdeményez a város lakóival budapesti közterületeken vizionárius építészeti kollázsok és modellek létrehozására, amelyek a hetedik kerület és más területek rehabilitációs folyamatai következtében lerombolt épületekkel és foghíjtelkekkel foglalkoznak. 

A városlakók álmait vitaindító és kritikus perspektívákat nyitó ábrázoló eszközként gyűjtjük össze annak érdekében, hogy alternatív vizuális lehetőségeket nyújtsunk a befektetők terveivel szemben, akik ezen helyszínek jövőjét meghatározzák.

Rakowitz egy szendvics-táblát visel magán, amelynek felépítése azoktól az ideiglenes szerkezetektől ered, amelyeken a választási kampány plakátjai láthatók városszerte. A testről leemelve a szerkezet átalakul mobil rajzstúdióvá, eszközökkel és ülésekkel kiegészítve. A résztvevőket arra invitáljuk, hogy találkozzanak a művésszel a meghirdetett időpontokban és helyszíneken, vagy előre egyeztethetnek találkozót egy megbeszélt helyszínen.

Az eredményt a Trafó Galériában mutatjuk be egy április 14-én nyíló kiállítás keretében.

Michael Rakowitz e-mailben vagy SMS-en érhető el.

e-mail: michael.rakowitz at gmail.com

sms: +36 30 243 2076







Eszter Bircsák
program organiser
1094-Budapest
Liliom str. 41.
skype: bireszter
T: +36-1-4562044
F: +36-1-4562050
www.trafo.hu


More information about the Artinfo mailing list