[artinfo] tranzit. hu info_ beszelgetes_HI2M_20060320

hegyidora hegyidora1 at chello.hu
Tue Mar 14 06:46:41 CET 2006


tranzit. hu beszelgetesek

"A korszak iranyzatainak magyarorszagi muvei nincsenek feldolgozva, ertekelve, archivalva, nepszerusitve - ennek kovetkezteben csonka es korcs a muveszeti koztudat." (St. Auby Tamas)

Ki irja a muveszttortenetet?
Beszelgetes az 1960-as evek magyarorszagi muveszeterol a Hordozhato Intelligencia Fokozo Muzeum kapcsan.

Idopont:
2006. marcius 20. 
 
18.00 
St. Auby Tamas bemutatja a Hordozhato Intelligencia Fokozo Muzeumot.
 
19.30 szunet
 
20.00
Beszelgetes Piotr Piotrowski (Poznan, muveszettortenesz professzor, a poznani Adam Miczkiewicz Egyetem muveszettortenet tanszekenek vezetoje), Georg Schöllhammer, (Bécs, kritikus, a Springerin cimu muveszeti folyoirat foszerkesztoje, a documenta 12 magazin projekt vezetoje) és St. Auby Tamas, NETRAF-ugynok resztvetelevel.
Moderator: Hegyi Dora
 
Helyszin:
Collegium Budapest, 1014 Budapest, Szentharomsag u. 2.
 
2003-ban a budapesti Dorottya Galeriaban St.Auby Tamas, a NETRAF (Neo Szocialista Realista Telekommunikáció Nemzetkozi Paralel Unioja Globalis Kontra-Muveszettortenet-hamisitok Frontja) ugynoke bemutatta a Hordozhato Intelligencia Fokozo Muzeum - A Pop Art, a Conceptual Art és az Akcionizmus Magyarorszagon a 60-as evekben (1956-1976) cimu gyujtemenyt. A kompjuterrel felszerelt, bejarhato fakonstrukciobol allo, folyamatosan bovulo, multimedialis archivum mintegy hetven muvesz kb. 70 multiplikajat, ill. tobb mint 1100 mu digitálizalt, vetitett reprodukcioit - festmenyek, fotok, szobrok, objektek, filmek videok, koltemenyek, szovegek, dokumentumok stb. - tartalmazza. A HI2M hamarosan a becsi BAWAG Foundationben, majd a genfi Modern és Jelenkori Muveszetek Muzeumaban is ki lett allitva. 
A beszelgetes soran tobbek kozott azt vizsgaljuk, hogy ez a gyujtemeny milyen szerepet tolthet be a kulturalis emlekezet-teremtesben, valamint, hogy mi a muveszek szerepe a muveszettortenet irodasanak folyamataban.


A tranzit kortars muveszeti programot az Erste Bank Csoport tamogatja.

A rendezveny tamogatoja: Collegium Budapest, Institute for Advanced Study
 


More information about the Artinfo mailing list