[artinfo] Meghívó - Magyar Képzőművészeti Egyetem

Veress Kata veress.kata at mke.hu
Wed Jun 14 15:39:54 CEST 2006


MEGHÍVÓ



A Magyar Képzőművészeti Egyetem, az ÉremVerde és Szabó Géza ötvösmester tisztelettel meghívja Önt a 2006-os Éremkurzus kiállítására.

 

Megnyitó: 2006. június 15. 18.00 óra

 

Helyszín: MKE Epreskert, Barokk kálvária

1063 Budapest, Kmetty u. 26-28.

Tel.: 353-0293

 

A kiállítást megnyitja: Kő Pál szobrászművész, egyetemi tanár

Köszöntőt mond: Szabó Géza ötvösmester, Fritz Mihály szobrászművész 



 

A szegedi Érem Verde 1999-ben állapodott meg arról a Magyar Képzőművészeti Egyetemmel, hogy oktatást tart az éremkészítés iránt érdeklődő hallgatók számára. s minden év végén érempályázatot ír ki, az év végén pedig egy adott témában pályázatot hirdet meg.

Így születhettek meg pályamunkák nagy magyar emberekről (pl. Nobel-díjas írónk, Kertész Imre nagyszerű portréja), a Milleniumról, a magyar huszárság történetének 400. évfordulójáról, az Epres-kertben található (felújítva ez év Húsvétján átadott) Kálváriáról, a 950 éves Tihanyi Apátságról, vagy a Wembleyben 6:3-ra nyert Aranycsapatról. Idén az '56-os forradalom, az 1456-ban lezajlott nándorfehérvári csata és valamely, Franciaországban élő, neves magyar em

berről készítendő érme volt a feladat. (Pályamunkák végül az előbbi két témában érkeztek be.) A hallgatók munkái az éremkészítők biennáléján is szerepeltek már, s tavaly egy alkalommal a Kálváriáról készült pályaművet az országgyűlés elnökének, Szili Katalinnak ajándékozta oda az egyetem.

A most megnyíló Éremkurzus kiállításon az idei 12 munka mellett az előző évek díjnyertes darabjai is láthatóak lesznek.




More information about the Artinfo mailing list