[artinfo] tranzit. hu info_ VALTOZAS

hegyidora hegyidora1 at chello.hu
Mon Feb 27 15:28:50 CET 2006


A Kortars Kepzomuveszeti Kuratorok Egyesulete es a tranzit. hu meghivasara
Magyarorszagra jon a Roger M. Buergel, a documenta 12 muveszeti igazgatoja.

2006. marcius 1. 18.00
Roger M. Buergel ELOADASA
Kuratori temak es modszerek. A Kormanyzas es a documenta 12 kozott

2006. marcius 1. 19.30 - 21.00
KEREKASZTAL BESZELGETES:  Roger M. Buergel, Gyorgy Peter eszteta-mediakritikus, Havas Balint kepzomuvesz, maxigas cyberpunk, Szalai Erzsebet szociologus, Tamas Gaspar Miklos filozofus, Wirth Judit nojogi aktivitsa es Zolyom Franciska kurator reszvetelevel.

HELYSZIN:
OSA Archivum (Goldberger-Haz)
1051 Budapest, Arany Janos u 32.

Tolmacsolast biztositunk.

Roger M. Buergel, a documenta 12 muveszeti igazgatojaes Ruth Noack legutobbi Kormanyzas (Gouvernmentality) cimu kiallitas-sorozata a francia filozofus Michel Foucault kerdesevel azt kutatja, hogy mikent iranyitsuk onmagunkat illetve mikent iranyitsanak bennunket masok. Buergel /Noack temavalasztasanak aktualitasa a a neo- liberalis gazdasagpolitika elorenyomulasa, a tudas es a kultura piacositasanak jelensegei. Foucault elmeletet az teszi idoszeruve, hogy a kormanyzasrol valo gondolkodasaban nem egyszeruen azt keresi, mikeppen lehet iranyitani. A hatalom es szubjektum osszetett viszonyanak elemzesevel azt mutatja meg, hogy a kormanyzas celja nem onmagaban all, hanem azokban akiket kormanyoz. Azt vizsgalja miképp lehet részt venni a folyamatok iranyitasaban, az ellenallasnak milyen taktikai lehetnek, mikepp lehet a valsaghelyzetekre kreativ valaszokat adni. A 2007-es documentan ennek a kerdeskornek a folytatasa varhato.

A program celja egyfelol kritikai kozeg generalasa a kortars kepzomuveszeti szereplok bevonasaval; masfelol kozvetites a szakmai kozonseg es a keszulo documenta vezetese, valamint a kortars kepzomuveszeti szcena es a magyarorszagi tarsadalomkritikus ertelmiseg kozott.


More information about the Artinfo mailing list