[artinfo] tranzit. hu info_ documenta 12 kurator Ruth Noack eloadasa es kerekasztal_20060301

hegyidora hegyidora1 at chello.hu
Wed Feb 22 01:08:59 CET 2006


A Kortars Kepzomuveszeti Kuratorok Egyesulete es a tranzit. hu meghivasara
Magyarorszagra jon a documenta 12 kuratora, a nyugat europai tarsadalomkritikus ertelmisegi
gondolkodo Ruth Noack.

 


2006. MARCIUS 1. 18.00 

Ruth Noack ELOADASA

Kuratori temak es modszerek. A Kormanyzas es a documenta 12 kozott

 

2006. MARCIUS 1. 19.30 - 21.00

KEREKASZTAL BESZELGETES: Ruth Noack, Gyorgy Peter eszteta-mediakritikus, Havas Balint  kepzomuvesz,  Maxigas cyberpunk, Szalai Erzsebet kozgazdasz, Tamas Gaspar Miklos filozofus, Wirth Judit nojogi aktivitsa es Zolyom Franciska kurator reszvetelevel.

 

HELYSZIN:

OSA Archivum (Goldberger-Haz)

1051 Arany Janos u 32.

 

 

A rendezvenyen tolmacsolas lesz.

 


Roger M. Buergel, a documenta 12 fokuratora es Ruth Noack legutobbi Kormanyzas  (Gouvernmentality) cimu kiallitas-sorozata 

a francia filozofus Michel Foucault kerdesevel azt kutatja, hogy mikent iranyitsuk onmagunkat illetve mikent iranyitsanak bennunket masok. Buergel /Noack  temavalasztasanak aktualitasa a a neo- liberalis  gazdasagpolitika elorenyomulasa, a tudas es a kultura piacositasanak jelensegei. Foucault elmeletet az  teszi idoszeruve, hogy a kormanyzasrol valo gondolkodasaban nem egyszeruen azt keresi, mikeppen  lehet iranyitani. A hatalom es szubjektum osszetett viszonyanak elemzesevel azt mutatja meg, hogy a  kormanyzas celja nem onmagaban all, hanem azokban akiket kormanyoz. Azt vizsgalja miképp lehet részt venni a folyamatok iranyitasaban, az ellenallasnak milyen taktikai lehetnek, mikepp lehet a valsaghelyzetekre kreativ valaszokat adni.  A 2007-es documentan ennek a kerdeskornek a folytatasa varhato.

 

A program celja egyfelol kritikai kozeg  generalasa a kortars kepzomuveszeti szereplok bevonasaval; masfelol kozvetites a szakmai kozonseg es a keszulo documenta vezetese, valamint a kortars kepzomuveszeti szcena es a magyarorszagi tarsadalomkritikus ertelmiseg kozott.


More information about the Artinfo mailing list