[artinfo] [Fiatal Irok Szovetsege] A Fiatal Írók Szövetsége új rendezvénysorozata

fisz at frugo.docca.hu fisz at frugo.docca.hu
Tue Apr 18 11:08:00 CEST 2006


Kedves Irodalombarátok!

 

A FISZ új, a tervek szerint havonta jelentkező rendezvénnyel vár mindenkit, aki az irodalom kulisszatitkai iránt érdeklődik.

A FISZ Klub célja, hogy műhelymunkával, valódi párbeszéddel segítsen eligazodni az irodalom berkeiben, legyen szó akár egy-egy írás értékeléséről, akár publikálási lehetőségek kereséséről, akár egyéb az irodalmi élettel kapcsolatos kérdésről. 

 

Első klubestünket április 26-án, szerdán délután 5 órakor tarjuk a Magyar Írószövetség klubjában (1062 Budapest, Bajza u. 18., 1. emelet).

Téma: A klub céljának, "programjának" felvezetése, valamint "A szerkesztő is ember" címmel a kötetszerkesztés mibenlétéről, mozzanatairól, szerzőt segítő aspektusairól beszélgethettek Thimár Attilával, a Ráció Kiadó és a Szépirodalmi Figyelő szerkesztőjével.

 

Az estekkel kapcsolatos alapvető célkitűzéseink kedvcsináló gyanánt:

A Fiatal Írók klubestje fiatal írók, irodalmárok és az irodalom iránt érdeklődők számára szerveződik. Szakmai műhelymunkát tervezünk, semmiképpen nem szakállas felolvasóesteket vagy konvenciózus előadásokat, ahol rendszerint két részre oszlik a társaság, folyamatosan beszélőkre és töményen hallgatókra. Közös részvételre, alkotói munkára teremtenénk lehetőséget e klubestekkel, ahol az est koordinátora (szakmailag felkészült gyakorló írókat és költőket, szerkesztőket, irodalmárokat tanárokat nyertünk meg e szerepkörre) főként azért szükségeltetik, hogy valóban jó és kielégítő szakmai tanácsokat kaphassatok. A fő hangsúly egymás munkáinak megismerésére és a felgyülemlett tapasztalatok megosztására esne, hiszen a FISZ tagjai közül sokan nemcsak írók, de szerkesztők, előadótanárok is. S azokra is gondoltunk, akik még nem tudnak három perc alatt megírni egy flekket, akik még az egyetem, vagy uram bocsá', csak a középiskola padjait koptatják, magyarán, akik még nem írtak annyit, mint idősebb társaik. Kiemelt alkalmakkor a résztvevők saját írásainak bemutatására is sor kerül, ám nem a hagyományos módon, egyszerű felolvasás formájában, hanem irodalmárok véleményezésével karöltve.

Mindezeken túl, az irodalmi közéletben való tájékozódásban is szeretne segíteni a klubest, hazai és a határon túli irodalmi folyóiratok bemutatása is témáink között szerepel, egyáltalán nem közömbös ugyanis, hogy kéziratával mely lapoknál lehet esélye a szerzőknek. 

Több téma adott már a klub jellegéből adódóan, de nyitottak vagyunk minden felvetődő kérdésre az egyes estek témáját illetően, hiszen éppen azért hozzuk e fórumot létre, hogy minden érdeklődő választ kaphasson kérdéseire.



Esetleges kérdéseire, visszajelzéseire számítunk.

info at irok.hu

www.irok.hu
-------------- next part --------------
_______________________________________________
Fisz mailing list
Fisz at frugo.docca.hu
http://212.40.96.88/mailman/listinfo/fisz


More information about the Artinfo mailing list