[artinfo] A Magyar Írószövetség irodalmi és képzőművészeti pályázatai

szif at frugo.docca.hu szif at frugo.docca.hu
Thu Apr 13 21:11:08 CEST 2006


Szerkesztőségünk tájékoztatásul elküldi a Magyar Írószövetség három pályázatát:A Magyar Írószövetség nyilvános titkos képzőművészeti pályázatot ír ki a Magyar Írószövetség Örökös Tagja kitüntetéssel rendelkező írók portréjának megfestésére.

A pályázat célja: A magyar irodalom arcképcsarnokának létrehozása. Az elkészült művek elhelyezésére az Írószövetség épületében kerül sor.

A pályázatok elbírálása során kiválasztják a pályázó képzőművészek azon névsorát, amely névsorból az érintett írók kijelölhetik azt a képzőművészt, aki az ő portréjukat a kiíró megbízásából elkészíti.A festmény elkészítésére kizárólag szakmájukat hivatásszerűen gyakorló festőművészek, képzőművészek pályázati tervét várja a kiíró.A benyújtott pályázati anyagnak tartalmaznia kell 

- a pályázó szakmai önéletrajzát,

- a pályázó referencia munkáinak a megnevezését és fényképes bemutatását,

- az alkotás során alkalmazni tervezett eljárás technikai leírását, az alkotás tervezett méretét,

- az egy portréra számított árajánlatot.A pályázatok beadásának meghosszabbított határideje, illetve a postára adás, vagy a személyes benyújtás dátuma: 2006. május 10.,

a kiíró címe: Magyar Írószövetség, 1062 Budapest, Bajza u. 18., 1397 Budapest, Pf.: 546 

Az eredményekről 2006. június 10-ig írásban értesítünk minden pályázót!*A Magyar Írószövetség és a BORIGO Magazin a magyar szőlő- és borkultúra művészi megjelenítése érdekében pályázatot ír ki kortárs írók, költők és képzőművészek számára. A pályázatra a szőlővel, szőlőheggyel, szürettel, a borospincével, borral, borivással, a bor okozta mámorral kapcsolatos, ezeket a témákat megjelenítő szépirodalmi alkotásokat (vers, elbeszélés, irodalmi esszé), illetve könyvben reprodukálható képzőművészeti alkotásokat várunk.

A pályaműveket papíron vagy elektronikus formában az alábbi címekre várjuk: Magyar Írószövetség, 1397 Budapest, Pf.: 546 vagy mit at iroszovetseg.hu, info at borigo.hu

Beérkezési határidő: 2006. július 30.

Az elbírálás határideje: 2006. szeptember 15.

Tartalmi-formai követelmények: az utóbbi 15 évben született alkotásoknál régebbi munkákat nem tudunk elfogadni, ugyanakkor ezen időhatáron belül a már folyóiratban, önálló kötetben publikált vagy valamilyen tárlaton kiállított műveket is elfogadjuk, de a kuratórium külön örül az e pályázat által inspirált, új műveknek is. Egy alkotótól maximum 5 verset (versenként max. 100 sor hosszúságút), 2 elbeszélést, irodalmi esszét (szövegenként max. 1 szerzői ív terjedelemben), illetve 5 darab képzőművészeti alkotásról készült reprodukciót (pl. fotót a festményről, műtárgyról, vagy nyomatot linómetszetről, rézkarcról stb., technikai és méretbeli megjelöléssel) tudunk elfogadni. Minden pályázónak mellékelnie kell egy 5 soros szakmai életrajzot is.

Pályadíjak: összesen 6 pályázót díjazunk, a díjak a legnevesebb hazai borászok nagy értékű boraiból fejenként 30 ezer forintos borösszeállítás. A legjobb pályaművekből szép kiállítású kötetet jelentetünk meg, amelyből a kötetben szereplő szerzők 2-2 tiszteletpéldányt kapnak. A könyvbemutatóra a legjobb képzőművészeti alkotásokból kiállítást szervezünk.*MAKtár Klub

"Személyes közügyek 2006"

Pályázati felhívás

 

A MAKtár Klub, a Magyar Alkotóművészeti Közalapítvány és a Magyar Írószövetség közös klubja pályázatot hirdet írók, költők, valamint képző- és iparművészek számára az alábbi témakörökben:

 

I. Emlékezés (személyes emlékezés, kulturális emlékezés, az emlékezés technikái)

II. Vallomások 

III. Leltár 

 

Pályázati feltételek

Pályázhat minden 18. életévét betöltött művész vagy művész csoport. Csoportos pályázat esetében egyetlen résztvevő életkora sem lehet 18 év alatt. Egy fő vagy csoport csak egy művet vagy sorozatot adhat be. 

Pályázni kizárólag kitöltött adatlappal lehet, amely beszerezhető a Magyar Alkotóművészeti Közalapítvány (1054 Bp., Báthori utca 10. 2/204.) és a Magyar Írószövetség irodájában (1068 Bp., Bajza utca 18.) vagy letölthető a következő honlapokról: www.maktar.hu, www.iroszovetseg.hu.

 

A pályamunkákra vonatkozó követelmények:

Pályázni olyan új és már meglévő művekkel lehet, amelyek még nem vettek részt pályázaton. A pályázatra csak jogtiszta, irodalmi műveknél máshol még nem publikált, a szerzői jogok tekintetében semmilyen korlátozás alá nem eső műveket lehet benyújtani.

A képző- és iparművészeti alkotásoknál szállítható állapotú, kiállításkész, becsomagolt pályamunkák szerepelhetnek.

 

Terjedelmi korlátok

 

Képző- és iparművészeti alkotásoknál:

 

Plasztikai művek (3 dimenziós munkák) esetében: max. 2,25 m3 vagy méretarányos makett

Kétdimenziós művek esetében (síkmunkák): magasság max. 1,10 m 

Mozgókép vagy videó estén: max. 5 perc időtartam

Digitális munkák: CD, vagy más digitális hordozón, ill. nyomtatva max. 30x30 cm-es nyomat

 

Irodalmi műveknél:

Vers: max. 5 vers - 1 vers max. 100 sor

Próza: max. 1 szerzői ív terjedelem - 40.000 karakter (elbeszélés regény részlet, esszé stb.)

 

A pályázat díjai:

 

I. díj 150.000 Ft

II. díj 120.000 Ft

                               III. díj 100.000 Ft                  

valamint egy neves alkotó által készített bonzplakett.

 

A pályázat anyagából kereskedelmi forgalomba kerülő kiadvány készül. 

 

A pályaművek benyújtásának határideje: 2006. szeptember 15.

Elbírálás: 2006. november 6-10. (nincs még pontos dátum)

A pályaművekből készülő kiadványt december elején (nincs még pontos dátum, kb. dec. 4-8) fogjuk bemutatni.

 

A pályaművek benyújthatók személyesen

 

Képző- és iparművészeti alkotások esetében:

1054 Bp.,Kálmán Imre utca 16.

Ettől eddig

Irodalmi alkotások esetében:

1068 Bp., Bajza utca 18.

 

A pályaműveket az erre az alkalomra felkért zsűri bírálja el és dönt a díjak odaítéléséről. A képző- és iparművészeti alkotásokból kiállítást rendez a Közalapítvány.

 

 

További információ:

Tel.:428-5000,

E-mail: maktitkarsag at maktar.hu, 

vagy személyesen a Közalapítvány Báthori utcai irodájában.
-------------- next part --------------
_______________________________________________
Szif mailing list
Szif at frugo.docca.hu
http://212.40.96.88/mailman/listinfo/szif


More information about the Artinfo mailing list