[artinfo] Godot Galeria

Godot Galeria waiting at godot.hu
Thu Nov 10 10:03:50 CET 2005


A Godot Galéria szeretettel meghívja Wächter Dénes Kártyanaptár című kiállításának vernissage-ára 2005. november 16-án 20 órára. 

A művész két és fél éve jelentkezett az utolsó önálló bemutatójával. A rendkívül kiérlelt, munkaigényes festmények a XIX. századi festészet aprólékos kidolgozásának jegyeit mutatják. 

Wächter Dénes a legkülönbözőbb kontextusból származó motívumok, figurák, minták és stílusok ütköztetésével és összefűzésével hozza létre, Magyarországon szinte egyedülálló posztpop-, posztop art stílusú festményeit. Előítéletek nélkül használja gyermekkorának magas és populáris művészetéből származó emlékeit, melyet újabb festékrétegek felhordásával intellektuálisabb felnőttkori rétegekkel ellensúlyoz. Az általa birtokolt stílusban keveredik a popart humora és iróniája, az opart érzékeket megzavaró illúziónizmusa, a ’90-es évek hazai festészetét jellemző dekoratív figuratívitás és a dada kollázstechnikája.

Művészetét a tolerancia jellemzi. Egymás mellé való festéssel egyenlő rangra emeli az amerikai pin-up girl-t, Röltex-Pannit, az NDK varrógépet, a barokk puttókat, a keresztény Napszimbólumot és a mór ornamentikát. Ahogy a pszichében sem válnak szét a tudat felszínén vagy alatt őrzött képek, képzetek és emlékek, Wächter képein is játékosan összegabalyodnak, keverednek, olvadnak a különböző figurák. Így képei pszichológiai állapotként is olvashatóak és egy jellegzetesen ezredfordulós, kollázs jellegű szellemi állapotot tükröznek. Mostani képein az elsődleges elem, amelyből építkezett, a mindenki által ismert és sokak által gyűjtött kártyanaptár. A mai szemmel nézve nosztalgikus darabok a szocializmus korának visszafogott reklámkampányainak részét képezték, ma pedig Wächter kaleidoszkópjában néhány üvegszemcsét jelentenek.

A kiállítás december 3-ig tekinthető meg, keddtől péntekig 10 és 18, szombaton 10 és 13 óra között.

A meghívó képekkel: 
http://www.godot.hu/kovetkezo.htm 


Godot Galéria
cím: 1075 Budapest, Madách út 8., Tel./fax: (+36 1) 322-5272, www.godot.hu / e-mail: waiting at godot.hu
***************************************


G O D O T Kávéház - kiállítás

Biai Föglein István (1905-1974) festőművész kiállítása  
megnyitó: 2005. november 13-án, 18 órakor
címe: Ady a Grand Café-ban
a kiállítás megtekinthető: 2006. január 20-ig

***************************************

-Hírlevelünk kizárólag szöveget tartalmaz.
Amennyiben képekkel szeretné megnézni programajánlóinkat, kérem kattintson az alábbi linkekre-

A Godot Galéria következő kiállítása: 
http://www.godot.hu/kovetkezo.htm

Dumaszínház heti műsora 
http://www.godot.hu/dumaszinhaz

Godot Galéria
cím: 1075 Budapest, Madách út 8., Tel./fax: (+36 1) 322-5272, www.godot.hu / e-mail: waiting at godot.hu*******************************************************************************************************
Feliratkozáshoz kattintson ide: http://www.godot.hu/hirlev/feliratkozas.php ,
leiratkozáshoz pedig ide: http://www.godot.hu/hirlev/download.php?email=artinfo@lists.c3.hu&theme=2
*******************************************************************************************************More information about the Artinfo mailing list