[artinfo] Godot Galeria

Godot Galeria waiting at godot.hu
Mon May 9 12:23:05 CEST 2005


-Hírlevelünk kizárólag szöveget tartalmaz, a vírusok elkerülése miatt-
-Amennyiben képekkel szeretné megnézni programajánlóinkat, kérem kattintson az alábbi linkekre-

A Godot Galéria következő kiállítása: 
http://www.godot.hu/kovetkezo.htm

Dumaszínház /megjelent júniusi műsorunk/
http://www.godot.hu/dumaszinhaz

Godot Kávéház: Bali Sándor '20' c. fotókiállítása:
http://godot.hu/dumaszinhaz/bali.htmA Godot Galéria sok szeretettel meghívja Önt Nagy Csaba Kert című kiállításának megnyitójára 2005. május 18-án 20 órára. 

Megnyitja Muladi Brigitta művészettörténész. 

A megnyitó alkalmából a kiállítótér területét friss zöld gyeppel vonjuk be! /támogató: www.hungarograss.hu/

Nagy Csaba 2004-ben nyerte el a Miskolci Grafikai Biennálén a Godot Galéria díját.


Beszélgetés a művésszel:
- Munkáid központi kérdése: Létre lehet-e még hozni műalkotást, és ha igen, akkor meg lehet-e ezt tenni a művészet konvencionális kódjai nélkül? Miért érzed azt, hogy ismert kódokat nem szabad alkalmazni, vagy el kell rejteni azokat?
A kommunikáció - a művészet is az - panelekre épül. Ismert kódokat akarunk alkalmazni - akaratunk ellenére is alkalmazunk - megérteni, megértetni, ami látható, de ami csak a felszín. Ez biztonságot ad, de emiatt a mű elveszíti eredetiségét. A művészetnek nem kell panelek által meghatározottnak lennie, sőt semmi által nem kell meghatározottnak lennie. A kódokat nem elrejteni kell, hanem a képet felszabadítani a konvenciók alól, szabaddá tenni az utat a többféle értelmezés előtt.
- A Kert, legújabb műveid összefoglaló címe - elsődleges és szimbolikus jelentését tekintve is sokféle értelmezést enged meg. Jelenlegi környezetedben, a nagyvárostól messze, Bükön a kert körülvesz. Az elsődleges élményt a természetből merítetted. A Kert az ember által esetlegesen kiszakított, a maga számára művelt, alakított területen túl a szakralitást pótló metafizika terepe, sőt akár azonos lehet a 'második természettel', a kultúrával, vagy magával a művészettel is. Neked mit jelent?
- A természet önmagában is létezik, ember nélkül is. Önhitten azt hisszük, hogy megszereztük magunknak - de nem, és az is csak illúzió, hogy létrehozhatsz hasonlót. Semmilyen képnek nincs köze a körülöttünk létező valósághoz. Ha van, akkor az banális. Nem akarok konkurálni a valósággal, csak az eszközeim a vizualitás körében mozognak, és ott kell maradnom, ezért egy vizuális élményt adok, de a kerttel nemcsak megmutatni akarok valamit, hanem felhívni a figyelmet arra a paradoxonra, ami a fogalom és a kert valósága között feszül.
Beszélgetőtárs: Muladi Brigitta


A kiállítás megtekinthető 2005. június 11-ig keddtől péntekig 10 és 18, szombaton 10 és 13 óra között.
http://www.godot.hu/kovetkezo.htm

Godot Galéria
cím: 1075 Budapest, Madách út 8., Tel./fax: (+36 1) 322-5272, http://www.godot.hu / 
e-mail: waiting at godot.hu


 


*******************************************************************************************************
Feliratkozáshoz kattintson ide: http://www.godot.hu/hirlev/feliratkozas.php ,
leiratkozáshoz pedig ide: http://www.godot.hu/hirlev/download.php?email=artinfo@lists.c3.hu&theme=2
*******************************************************************************************************More information about the Artinfo mailing list