[artinfo] meghívó

Fiatal Képzomuvészek Stúdió Egyesület studio at c3.hu
Thu Oct 14 14:58:19 CEST 2004


MEGHÍVÓ------------MEGHÍVÓ-------------MEGHÍVÓ------------MEGHÍVÓ---------

 

Minden érdeklodot szeretettel várunk a Stúdió Galériába,

Alenka Gregoric, kurátor, 

a ljubljanai SKUC Galéria igazgatójának eloadására!

 

Idopont:           2004. október 18., 18 óra

Helyszín:          Stúdió Galéria

                        1053 Budapest

Képíró u. 6

 

A SKUC Galériáról
A ljubljanai Skuc Galéria fennállásának 23 éve alatt Szovénia egyik legfontosabb, nemzetközi színtéren is számontartott non-profit kortárs képzomuvészeti kiállítóhelyévé notte ki magát. Egyéni- és csoportos kiállítások bemutatása mellett rendezvények szervezésével is foglalkoznak, dokumentációs és elméleti munkák publikálásával.

A Skuc Galéria a '70-es évek végén szinte egyetlen helyként tudott Ljubljanában olyan muvészeknek bemutatkozási lehetoséget kínálni, akik a nagy állami muvészeti intézményekben a kor kultúrpolitikája miatt nem kaphattak helyet. A galéria elso igazgatója, a muvészettörténész és kurátor Taja Vidmar Brejc volt az, aki a szlovén underground muvészeti élet nagyhatású alkotóit tömöríto konceptuális muvészeti csoport, az OHO retrospektív kiállítását megrendezte. 
Az elmúlt tíz év során a Skuc Szlovénia leglátogatottabb kortárs kiállítóhelyévé vált. A lokális és regionális muvészeti produktumok és muvészeti áramlatok bemutatásán túl a galéria mai kiállítás-politikájában szinte egyenlo hangsúlyt kap a nemzetközi színtéren való folyamatos jelenlét, a külföldi alkotók szlovéniai bemutatása, amelyet nemzetközi intézményekkel való szoros együttmuködés formájában valósítanak meg.  

A galéria mindezek mellett fontos projektgeneráló funkcióval is bír, aktív produkciós irodaként lehetoséget teremt konkrét muvészeti projektek megvalósulásához és támogatja azok terjesztését.

Olyan muvészekkel dolgoztak együtt, mint: Ingold Airlines, Rasheed Araeen, Joze Barsi, Raimond Chaves, Csörgo Attila, Tacita Dean, Leif Elggren, Olafur Eliasson, Vadim Fishkin, Carl Michael von Hausswolff, Lakner Antal, Juri Leiderman, Maja Licul, M+M, Olaf Nicolai, Tadej Pogacar, Marko Peljhan, Goran Petercol, Marjetica Potrc, Nebojsa Seric-Soba, Nika Span, Apolonija Sustersic, Elulalia Valldosera, és még sokan mások.

Alenka Gregoric, a Fiatal Képzomuvészek Stúdiója Egyesület vendégeként és a SKUC Galériával közösen tervezett Ljubljana-Budapest kiállítás- és csereprogram társkurátoraként érkezett Budapestre.


More information about the Artinfo mailing list