[artinfo] VJtorna

Katarina Sevic ksevic at intermedia.c3.hu
Sun Jan 11 17:55:37 CET 2004


Cinetrip VJ Torna 2004
Budapest, 2004 február 6-7-8 

Cinetrip VJ Championship 2004
Budapest, 6-7-8 February 2004 
(english version: http://www.cinetrip.hu/cvj2004/eng.html)

 

A Cinetrip, mint díjalapító nemzetközi VJ tornát szervez 2004 februárjában Budapesten. Szándékunk szerint a folyamatos, minden évben megrendezendõ interkontinentális seregszemle, a kortárs vizuális elõadóknak, nyújt játékos keretek között megmérettetést.
A fesztivál jelleggel megrendezendõ esemény létrehozásában nagy szerepet játszott, annak a ténynek a felismerése, hogy robbanás-szerûen nõ a kortárs vizuális kultúra és az elektronikus zene iránt nagy érdeklõdést tanúsító és a hozzáértõ fiatalok száma.
Ettõl eltérõen a kortárs vizuális-média mûvészeknek kevés lehetõségük van arra, hogy magyar vagy akár nemzetközi seregszemlén vegyenek részt.
A díjat azért hoztuk létre, mert meggyõzõdésünké vált, az a tény, hogy a jövõ filmrendezõit, operatõreit, láthatjuk majd a torna elõadói és nézõi között. 

A tornán a nemzetközi zsûri 2 kategóriában, 4 díjat ítél oda a mûvészeknek.

 

Konzervkategória: 

Legszebb VJ Opusz 2004 és a Legszebb VJ Opusz Közönségdíj. 
Nevezni lehet maximum 12 perces elõre zenére vágott mûvekkel, amelyek a helyesen kitöltött jelentkezési lappal együtt megérkeznek a fesztivál címére, 2004, január 20-ig.
Csak a Pal rendszerû, DVD, mini DV, Beta SP, DV Cam formában broadcast minõségû mûveket tudunk elfogadni. Az alkotásokat, az elõzsûrizést követõen bemutatjuk a Fesztivál ideje alatt a Cinetrip Tv, kábelen és mûholdon sugárzott mûsorában is. Ez idõ alatt szavazhat a közönség a közönségdíjról, sms-ben vagy e-mail-ben.
A beérkezett munkákat nem küldjük vissza, és nem tároljuk. 

Élõ kategória: 

VJ Sampion 2004 díjra nevezni a fesztivál címére elküldött és helyesen kitöltött nevezési lapon lehet, levélben vagy e-mail-ben, 2004, január 24-ig. Jelentkezni lehet egyénileg vagy maximum 3 fõs csapatokkal. A közönség és az 5 fõs fesztivál zsûri elõtt zajló, élõben kevert maximum 12 perces elõadások a fesztivál ideje alatt zajlódnak. A zsûrizést követõen a fesztivál zárónapján tartjuk a döntõket. 

VJ Tusa Bajnok díjra nevezni a fesztivál címére elküldött helyesen kitöltött nevezési lapon lehet, levélben vagy e-mail-ben, 2004, január 24-ig. Jelentkezni lehet egyénileg vagy párban. A VJ-k a fesztiválközönség és az 5 fõs zsûri elõtt élõben mutatják be technikai tudásukat, 6 perces párbajban. A zenei és film anyagot, loopokat a sorsolás után, az elõadás elõtt 10 perccel kapják meg, az általuk kért formátumban.
A zsûrizést követõen a fesztivál zárónapján tartjuk a döntõket.

Nevezési lap letölhetõ a www.cinetrip.hu/cvj2004

A nevezési lapot a következõ címre várjuk:

Cinetrip Budapest 5. Pf.560 1373 HUNGARY vagy cvj2004 at cinetrip.hu

www.cinetrip.hu


More information about the Artinfo mailing list