[artinfo]meghívó_laurent perbos

Studio studio at c3.hu
Thu Apr 24 15:53:17 CEST 2003


 2003. április 28-án, hétfőn 18 órától 
 
Laurent Perbos (F)

vetítéses előadást tart munkáikról a Stúdióban (1077 Budapest, Rottenbiller u. 35., 1-es kaputelefon), melyre minden érdeklődőt szeretettel várunk!


(Laurent Perbos a Stúdió Marseille - Budapest csereprogramjának ösztöndíjasaként tartózkodik Budapesten. Egyéni kiállítása a Stúdió Galériában júniusban lesz látható.)

 
"Léteznek dolgok, személyek, tények, helyszínek, amelyek olyan mítoszokat
közvetítenek és/vagy tartanak fent, amelyek valóságos közösségi mitológia
forrásául szolgálnak. Ezeknek a tárgyaknak, személyeknek, eseményeknek saját kódrendszerük van, minden egyén környezetében léteznek, és őt egy többé-kevésbé látens közös gondolat részesévé teszik. Ezek a közös gondolatok érdekelnek, amelyeket megkísérlek - kisajátításuk által - munkám eszközévé tenni. Számba veszem a két pólus, a mű és a befogadó között létező kapcsolatok különböző formáit. Műveim játékos terek, amelyek egyre gyakrabban igénylik a befogadó aktív közreműködését. Nem csak kiállítóterekbe helyezve léteznek, hanem sajátjuknak nevezhető környezetükben is. Általában olyan játékok, melyek eleve léteznek, de egy adott pillanatban eltávolíttatnak
céljuktól, áthágják a szabályokat és olyan helyzeteket teremtenek, amelyben a kiállítás-látogató újragondolni kényszerül a kudarc, a versenyszellem, a szórakozás vagy a munka fogalmát."



More information about the Artinfo mailing list